Zoeken in deze blog

vrijdag 11 december 2020

Recensie // Tussen de beesten en wilde rozen

 Tussen de beesten en wilde rozen 

Een betoverende fantasy om jezelf keer op keer opnieuw in te verliezen

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven

donderdag 10 december 2020

Recensie // Over wezenloze zielen

 Over wezenloze zielen 

Er was eens… Ergens ver weg, diep in het Zwarte Woud, het dorpje Flüstern. Ooit viel dit dorp onder het toezicht van de mysterieuze graaf van Nebelburg. Niemand van de dorpsbewoners had hem ooit gezien, maar iedereen kende zijn donkere vervallen kasteel dat hoog in de bergen stond. Ondanks de geruchten en enge verhalen, die aan de kinderen werden verteld voor het slapen gaan, wist niemand wat er zich werkelijk afspeelde achter de oude kasteelmuren. Daar in Flüstern, vlakbij de Flüsternsee, woonde een meisje met haren als koren en ogen zo groen als lenteblaadjes. Door haar volk onbegrepen en ongeschikt gevonden voor het huwelijk. Dit meisje zou zonder dat zij het wisten hun levens en dat van de graaf voorgoed veranderen. Haar naam was Sieglinde en dit is haar verhaal…

Personages:
Sieglinde was voor mij een heel fijn hoofdpersonage, ze is alles behalve perfect en dat maakt dat dit heel fijn is om te lezen. Je merkt haar persoonlijke groei in het begin nog nog niet zo heel erg op, maar zodra het verhaal op gang komt en je verder in het verhaal komt begin je toch kleine dingen op te merken die er eerst nog niet waren.

dinsdag 8 december 2020

Recensie // Stille duisternis

  Stille duisternis 

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera's omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar.

De veranderingen in Vera's familie en vriendengroep eisen al haar aandacht op. Thuis lopen de dingen uit de hand, de wanhoop komt steeds dichterbij. En dan verschijnt de schim. Is er nog een weg terug naar het licht?

Personages:
Vera is in dit verhaal het hoofdpersonage, de sleutel tot alle antwoorden. Vera is een stil meisje, een beetje ingetogen en niet uitbundig. Het verbazingwekkende is dat ze zich omringd in een vriendengroep die daar niet aan voldoet, ze zijn totaal het tegenovergestelde wat het interessant maakt. Vera is verder een meisje dat niet echt aan zichzelf denkt en heel graag haar vriendin wil ondersteunen en plezier wil doen, waardoor je soms tegen het boek schreeuwde van Vera doe het niet denk aan jezelf. Het meest intrigerende karakter was de vader van Vera, hij is een man die weet hoe hij het wil en als dat niet gebeurd dan is hij niet de leukste, hij is verbaal erg sterk.

zondag 6 december 2020

Wrap up november + Voor uitzicht December

 Wrap up november + Voor uitzicht december 

De koude dagen zijn aangetreden, de dagen worden korter. Dat betekend dat de winter er is en dat we al heel gauw naar de kerst gaan. Een heerlijke maand, waarin de kaarsjes aankunnen, de dekentjes weer op de bank gaan en de kerstboom weer in de kamer kan staan. Een drukke maar gezellige maand waarin familie centraal staat, maar helaas kan dit, dit jaar niet. Het voordeel is meer tijd om te lezen en nog een paar mooie boeken mee te pakken voor 2020. In dit artikel vertel ik je mijn boeken van november en mijn leesdoelen voor december, lees je mee?

Gelezen in november

Ik las deze maand meer dan ik had verwacht, in totaal waren het 6 boeken en ben ik begonnen in nummer 7. Het was een wisselende maand als we naar genres gaan kijken. Een paar young adult maar ook een new adult, een kinderboek en een mooi kerstverhaal. Ik laat ze hieronder aan jullie zien;
 • Ravenburcht  van Ina de man 
 • Tegen elke prijs  (Gaming the system #1) van Brenna Aubrey 
 • Kerst op het eiland Skye  van Kirsty Ferry 
 • Shine van Jessica Jung
 • Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston ( recensie komt 8 december online )
 • Stille duisternis van Fenneke  Zwaaneveld ( recensie komt 4 december online 
6 verschillende boeken maar er was toch wel een favoriet. Namelijk Tussen de beesten en wilde rozen, een fantastisch verhaal dat zo realistisch is als het om conversaties gaat. Ik hou ervan! 

Boeken gekocht in november

En hier schrok ik zo ontzettend van, want wat zijn er veel dingen binnen gekomen deze maand! Ik ben er in ieder geval heel blij mee en kan niet wachten om ze allemaal te lezen. De volgende boeken kwamen binnen:
 • Een vloek zo eenzaam ( Recensie exemplaar van Blossom Books )
 • Mijn hart van ijs ( Recensie exemplaar van Hamley Books )
 • Een dodelijke opleiding ( Recensie exemplaar van VibYoungAdult )
 • Het verzet van de koningin ( recensie exemplaar van YoungAdultDome )
 • De Acedemie ( recensie exemplaar van YoungAdultDome )
 • De grand tour van Henry Montague ( recensie exemplaar van YoungAdultDome )
 • Hallo nu ( recensie exemplaar van YoungAdultDome )
 • Over wezenloze zielen ( Blogtour van Dutch venture publishing )
 • Stille duisternis ( Recensie exemplaar van Hamley Books )
 • De gevallen koning ( Boekenbox )
 • Trust again ( Gekocht )
 • De laatste magiër ( Gekocht )


Mijn TBR voor december 

De TBR is iets wat ik normaal niet doe, maar toch mee begonnen ben omdat ik dan meer overzicht heb in wat ik nog moet lezen en wat ik graag wil lezen. Dit zijn de boeken die ik graag wil lezen in december 2020:
 • Over wezenloze zielen van Merel Keyzer 
 • Kartonnen sterren van Seren J. Smedts 
 • Koningin van de schaduw van Sarah J Maas 
 • De gevallen koning van Holly Black 
 • Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer
 • Een dodelijke opleiding van Naomi Novik 
 • Mijn hart van ijs van Jen Minkman 

De laatste maand is in gegaan en ik ben zo benieuwd of ik mijn laatste tbr kan voltooien en welke mooie boeken ik nog tot mijn lijst kan toevoegen.