Zoeken in deze blog

donderdag 16 april 2020

Leesvolgorde Cassandra Clare, hoe zit dat nou?

Het is al weer een tijdje terug toen Cassandra Clare ons voor het eerst meenam in de wonderlijke wereld van de schaduwjagers. Ondertussen zijn er meerdere series en samenwerkingen geweest met onder andere Holly Black voor de Magisterium serie. Ze is door al het succes nog lang niet klaar met schrijven over de fantastische schaduwwereld. Nu is er 1 probleem. Want hoe lees je de boeken nu op de juiste volgorde? Ik heb vier manieren voor je gevonden die je kunnen helpen!

Sommige boeken zijn nog niet vertaald, hiervan staat de Engelse naam in de lijst en niet de Nederlandse, want het duurt nog wel even voordat bekend word wanneer de vertaling eraan komt.

Recensie Tiny pretty things


Recensie
Tiny pretty things
Sona Charaipotra en Dhonniele Clayton
‘’ Ballet is not just my profession , it is my life…. It is horrible for me to think that one day, i twill all finisch’’
Wauw!
Dat is het eerste woord wat er in mij op kwam na het lezen van dit boek. Wauw! Dit verhaal zit heel goed in elkaar. Maar ook de dingen die de meisjes elkaar aandoen om te winnen is iets waarvan ik weet dat het ook echt zo kan gaan. Het gevoel wat ballet met zich meedraagt, is hier heel goed beschreven waardoor je de emoties ook echt voelt tijdens het lezen. Dat dit verhaal is geschreven door twee auteurs merk je niet tijdens het lezen en dat is nog iets waar ik respect voor heb, dit moet goed op elkaar afgestemd worden om er 1 verhaal van te maken en dat is ze heel goed gelukt. Dus ja wauw beschrijft dit verhaal het beste.

Recensie De wrede prins


Recensie
De wrede prins
Holly Black
‘’ I have lied and I have betrayed and I have triumphed. If only there was
someone to congratulate me ‘’

Je kon er niet omheen
Als we over een ding heel duidelijk kunnen zijn is dit ook een boek waar je niet om heen kon. Iedereen op social media was in de ban van de dit boek. Het duurde dan ook niet lang voordat ik hem bestelde en met vreugde zag dat het de limited edition is. Ik was hier ontzettend blij mee. Maar ook hier hetzelfde probleem die zovele herkennen. Hij beland in de boekenkast en het duurt een poos voor je eraan toe bent om hem te lezen. Dit was ook nu het geval. Ik bleef er na kijken maar bleef het ook uitstellen, ik wou er niet aan beginnen omdat de reacties zo goed waren en ik bang was dat het daarom tegen zou vallen. Maar mijn nieuwsgierigheid heeft het gewonnen, en ik heb hem toch opgepakt, en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Recensie Royals


Recensie
Royals
Rachel Hawkins
“ Humilaty is royalty without a crown ‘’
Eigenzinnig
Eigenzinnig? Ja zeker, dit boek heeft personages met een hele sterke eigen wil. Maar ook personages die een hele sterke eigen mening hebben, die soms moeite hebben om samen te werken en moeite hebben met aanpassen aan situaties. Maar ondanks hun eigenzinnigheid leren ze uiteindelijk toch elkaar te waarderen, en zich aan te passen aan de situaties. De karakters zijn zo goed omschreven dat je gelijk een band krijgt met de personages, je voelt je aangetrokken tot hun. Je krijgt hoge verwachtingen en hoopt dingen voor personages, dingen die door hun eigen toe doen en eigenzinnigheid niet altijd goed gaan. Of te wel heerlijke personages die je al gauw erg gaat waarderen.

Recensie Stiefzus


Recensie
Stiefzus
Jennifer Donnelly
‘’Het is de magie van een breekbaar, feilbaar schepsel, een schepsel dat in staat is tot zowel onuitsprekelijke wreedheid als immense goedheid. Het leef in ieder mens, klaar om ons te verlossen. Te transformeren. Te redden. Indien we de moed kunnen opbrengen om ernaar te luisteren.
Het is de magie van het menselijk hart. ‘’
 
Niet te missen
Dit boek kwam ik overal tegen waar ik ook keek, het wekte mijn nieuwsgierigheid. Toen ik een recensie exemplaar kon bemachtigen twijfelde ik er ook geen seconde aan, dit boek moest ik hebben.  Na het zien van de prachtige voorkant en de lovende woorden te lezen kon ik niet wachten om in dit boek te beginnen, ondanks mijn enthousiasme heeft het boek even op zich moeten wachten. Maar na een tijdje heb ik hem toch opgepakt en ben ik begonnen met lezen!

Wat een verhaal
Ik was erg verrast over het begin van het boek. Het las als een trein achter elkaar door. Maar het was anders dan verwacht. Allereerst begon het verhaal zoals we het allemaal kennen, en toen dacht ik huh maar dat was toch juist niet de bedoeling? Ondanks dat las het tot de eerste 70 bladzijden als een trein, daarna moet ik toegeven had ik moeite met oppakken. Ik heb ook even getwijfeld om verder te lezen. Waarom? Geen idee want wat ben ik blij dat ik heb doorgezet. Dit is een van mijn favoriete boeken 2020. Het verhaal zit goed in elkaar en heeft een geweldig en passend einde.

Even voorstellen!

Hallo allemaal! 

Mijn naam is Danique van der Heide, ik ben 19 jaar oud en ik woon in het gezellige dorpje Erica vlak buiten Emmen. Ik ben afgestudeerd als onderwijsassistent, en ben verder gaan studeren aan de PABO, de lerarenopleiding voor het basisonderwijs. Daarnaast heb ik een bijbaantje bij onze plaatselijke cafetaria. Maar het aller liefst kruip ik lekker op de bank of heerlijk in mijn bed, om weer een fantastisch verhaal te ontdekken. 

Ik begon al vrij jong met lezen en ben ook meegegroeid met de genres. Toen ik op het middelbaar onderwijs kwam raakte ik in contact met het genre, Young Adult, en ik wist meteen toen ik het eerste boek had gelezen, dit is wat ik leuk vind. Als ik het me goed herinner was het eerste boek een van Julie Kagawa en ik was meteen verkocht aan de wonderlijke wereld vol fantasie. Ik heb dit dan ook nooit losgelaten en waan me het liefst in een wereld die niet echt is, om even te ontsnappen aan mijn eigen wereld. Mijn favoriete auteurs zijn dan ook wel Stephanie Garber, Jennifer L Armentrout, Julie Kagawa en Cassandra Clare.