Zoeken in deze blog

vrijdag 20 november 2020

Recensie // Kerst op het eiland Skye

Kerst op het eiland Skye 

 Wat zou jij ervoor over hebben om met kerst bij degene te zijn van wie je houdt? Het eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane. Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn... en zal Ivy hem wel willen vergezellen?

Personages:

Wat mij gelijk opviel was dat de personages niet altijd even goed zijn uitgewerkt. Je springt gelijk in het verhaal waardoor je geen achtergrond informatie hebt en niet weet hoe Zac en Ivy op Skye zijn gekomen en wat hun verleden is. Dit vond ik jammer, ik had graag meer geweten over deze twee hoofdpersonages zodat je een betere connectie kan aangaan met hun. Als ik kijk naar Zac voelde ik daar niet zo heel veel bij. Hij was voor mij niet heel bijzonder, maar juist een beetje vreemd. Hij gaat niet graag van het eiland af, maar waarom niet, wat zit daarachter?

Recensie // Erfgenaam van vuur

 Erfgenaam van vuur 

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.
Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging – en zijn grootste vijand.

Personages:
Wat gelijk opvalt is dat we vanaf verschillende perspectieven gaan kijken. Namelijk Celaena, Manon, Chaol en een klein stukje van Rowan. Laten we beginnen bij Celaena, je leert haar in dit verhaal leren van een andere kant dan dat we al kennen namelijk, de sluipmoordenaar. We kijken nu meer naar har fae kant en dit is wel heel mooi om te zien, want je krijgt een andere Celaena te zien.