Zoeken in deze blog

vrijdag 5 maart 2021

Recensie // De academie

De academie 

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.
Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent...

Personages en het verhaal:
Goed laat ik gelijk met de deur in huis vallen. Dit was niet mijn soort boek. Hij was leuk om te lezen maar niet een die me bij gaat blijven. Waarom? Simpel, het begon voor mij te rommelig. Ik had het idee dat het zomaar ergens begon. Je had geen achtergrond informatie over Em en haar moeder en ook de andere meisjes kreeg je niet veel informatie over, ook niet veel uiterlijke kenmerken en dit is altijd wel iets wat ik graag zie. Ik snap wel waar het verhaal heen had moeten gaan.

dinsdag 2 maart 2021

Recensie // Draco

Draco

Ieder jaar worden de Internationale Drakendagen gehouden, het meest befaamde toernooi van de Verenigde Drakenlanden. Ook Rowan en haar Zwarte draak Gideon schrijven zich in voor deze spannende wedstrijd. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. De Verenigde Drakenlanden staan volledig op hun kop. Rowan blijft gebroken en alleen achter. Zal het haar lukken om haar trauma te overwinnen? Of zorgt haar verdriet ervoor dat de eeuwige vrede van de Drakenlanden tot een einde komt?

Personages en het verhaal:
Het verhaal komt gelijk goed opgang. Je maakt in de eerste paar bladzijdes al kennis met Rowan en haar vader maar ook met draak Gideon. Dit maakt dat je gelijk in het verhaal gezogen wordt, je eerste honderd bladzijdes waren dan ook gauw gelezen. Rowan is een avontuurlijk meisje dat graag wil meedoen aan de drakendagen. Gideon vind dit nog geen goed plan maar wordt toch overgehaald. Tijdens deze dagen gebeurd er een verschrikkelijk ongeluk en vanaf hier neemt het verhaal een andere slag.