Zoeken in deze blog

vrijdag 29 mei 2020

Boek recensie One small thing

One small thing 

Sinds haar zus dood is, wordt Beth knettergek van haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar een keer los te gaan en alle ellende te vergeten. En dus sneakt Beth het huis uit naar een feestje. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze die avond nodig heeft. Maar hun onvergetelijke nacht heeft enorme gevolgen, want ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft alles te maken met Beths zus…

Auteur; Erin Watt
Prijs; 17.99 ( of gratis in Kobo plus )
Uitgever; De fontein 
Genre; Young Adult 
Personages 
Als ik hier na kijk, dan kan je rustig zeggen dat de personages stuk voor stuk goed zijn uitgedacht en neergezet. Je kan gelijk een band aangaan met de hoofdpersoon Beth, en dat is erg fijn. je voelt namelijk een connectie omdat iedereen de situatie van overbezorgde ouders wel eens heeft meegemaakt. In de eerste hoofdstukken kom je gelijk al achter de essentie van de bezorgdheid en het verklaart dan ook gelijk het opstandige gedrag van Beth. Dit is heel goed uitgewerkt, zo weet je gelijk wat er aan de hand is, en kom je hier niet pas ergens op de helft achter. Chase is ook een heerlijk persoon in dit verhaal. Als je het mij vraagt is dit dan ook mijn favoriete persoon in het verhaal, hij heeft een grote fout begaan, heeft daar voor geboet en wil nu zijn leven beteren. Om zijn transformatie mee te lezen vond ik geweldig. Wat ik minder vond waren de reacties van de bij personen op Chase, ik snapte ze wel, maar vond ze soms wat heftiger dan dat ik zou doen, maar daardoor kwam de essentie wel goed naar voren. Het karakter Jeff vond ik interessant, hij is twee jaar weg geweest en komt zo ineens terug? Dat vond ik al apart, en ergens in zijn gedrag vond ik hem al een beetje raar, dus de manier waarin hij is veranderd durende het verhaal kwam voor mij niet als een verassing. Al met al vond ik het fijne personages waarin ik toch echt wel mijn favorieten had, maar ook karakters waarbij ik geen goed gevoel had. 

woensdag 27 mei 2020

Boek recensie Break a leg

Break a leg 

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?
"Truth or Dance is ontegensprekelijk een thriller die zijn jongere doelpubliek niet uit het oog verliest. Thijssen creëert een tienerwereld die gruwelijk herkenbaar is. Het is een toegankelijk en entertainend verhaal met een duister en scherp kantje dat ongetwijfeld een groot lezerspubliek zal weten te overtuigen.

Auteur; Chinouk Thijssen
Prijs; 16,95
Uitgever; Clavis 
Genre; Young Adult Thriller Personages
De personages leerde je in deel 1 ( truth or dance ) al kennen. Deze personages blijf je ook houden in dit deel en dat is ook mijn voorspelling voor het slotdeel. Het zijn fijne personen waar je al snel een band mee krijgt. Wie mij het meeste aansprak in dit boek was Nikki. Ze werd een beetje op de achtergrond gehouden in dit deel, en dat vond ik juist zo interessant. Want dan denk je gelijk de vraag zou dit dan truth or dance zijn, die de andere meisjes tot wanhoop drijft? Het probleem is eigenlijk, en Thijssen heeft dit heel goed gedaan, is dat je dat bij iedereen denkt. Bij elk persoon denk je zou dit hem dan zijn. Het minpuntje in het verhaal en aan de personages is India haar aanvallen. Ik vind dat dit te vaak gebeurd waardoor het een standaard iets word, en je denkt, nu alweer? Dat kan toch helemaal niet. Het werd op een gegeven moment vervelend. Ondanks dat de personages goed zijn uitgewerkt en het verhaal goed in elkaar steekt was dat wel iets waar ik niet om heen kon het was vervelend om steeds te lezen en dit vind ik jammer. Verder zijn het alleen maar pluspunten omdat elk persoon zo wordt