Zoeken in deze blog

vrijdag 6 november 2020

Boek recensie Ravenburcht

 Ravenburcht 

Als Kaat hoort dat ze haar zomervakantie op de paardenstoeterij van haar oom en tante door moet brengen, is ze daar niet blij mee. Veel liever was ze met haar ouders meegegaan op hun expeditie naar het Midden-Oosten. Maar als ze voor het eerst de spookachtige burcht ziet die vlakbij de boerderij ligt, wordt ze nieuwsgierig. Als ze met haar nichtje Eva niet ver van de burcht het lichaam van een jonge man ontdekt en een geheim document over de burcht vindt, weet Kaat dat haar vakantie avontuurlijker zal worden dan verwacht.

Kaat en Eva gaan op onderzoek uit. Wat huist er in de geheimzinnige burcht, waarvan alleen de toren nog intact is? Een spook, of is er meer aan de hand? Al snel beseffen de meisjes dat ze in een gevaarlijke situatie zijn beland. Alleen vindingrijkheid en koelbloedigheid kan hen hieruit redden. Lukt het hen het geheim van de burcht te ontsluieren?

dinsdag 3 november 2020

Boek recensie Tot onze wegen scheiden

Tot onze wegen scheiden

De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.
Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.
Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

maandag 2 november 2020

Wrap up oktober + Vooruitzicht November

 Oktober wrap up en vooruitzicht November 

November staat alweer voor de deur en dat betekend dat Halloween voorbij is en we gaan terugblikken op een mooie leesmaand. Ik geef jullie mijn gelezen boeken en mijn favorieten, maar ook blikken we alvast naar november want wat komt eruit, en wat zijn mijn leesdoelen. Een leuk feitje! Mijn bookstagram bestaat op 5 november alweer 1 jaar en wat is die tijd snel gegaan, daar later in de maand meer over! Maar nu eerst kijken hoe beviel oktober mij als leesmaand?

Gelezen in oktober

Ik geef je het antwoord, het was een hele goede leesmaand. Ik las meer dan normaal, vergelijk het met een zomervakantie bijvoorbeeld. Hier ben ik best trots op want ja dat betekend vele mooie verhalen en mooie nieuwe auteurs die ik heb mogen ontdekken via hun prachtige verhalen. Hieronder een overzichtje;