Zoeken in deze blog

vrijdag 2 oktober 2020

Boek recensie Het hart van de adelaar

 Het hart van de adelaar 

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd.
Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet. 
Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana's training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen. De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

donderdag 1 oktober 2020

The never ending TBR of bookswithragna

 My never ending TBR

My never ending TBR

Hallo allemaal bij mijn ( bookswithragna ) Never ending TBR! Iedereen heeft boeken liggen die ze graag willen lezen, maar er simpelweg gewoon niet aan toe komen. Een van de factoren waarom die bij mij zo snel groeit is dat ik ook een probleem heb met het kopen van boeken. Daardoor groeit de stapel enorm. Toch staan deze echt al ontzettend lang op mijn To Be Read lijstje en moeten deze boeken dus op My never ending TBR!

 

woensdag 30 september 2020

Wrap up September

 Wrap up September 

September is al weer voorbij en wat ging dat snel. Met dit rare jaar vliegen de maanden voor mijn idee voorbij, heel fijn want dan zijn we ook snel weer af van deze rare tijd. Maar desondanks alle gekte betekend dit wel veel thuis zitten en dus lekker veel lezen. Ik las deze maand weer heerlijke boeken en als ik het lijstje af ga dan zijn het vooral young adult boeken. 

Gelezen boeken 

Ik heb nooit een TBR, maar wel een planning waarin alle recensie exemplaren in worden weggezet, zodat ik dit beter in de gaten kan houden. Ik las deze maand 6 boeken uit, waarvan 4 recensie exemplaren. 

Normaal lees ik ongeveer 5 boeken in een maand dus dat het deze keer 1 meer is dan normaal maakt mij heel blij. Ik ben zeer tevreden over deze maand, en ben benieuwd wat komende maand gaat brengen. 

Mijn favorieten

Altijd een hele lastige vraag wat was mijn favoriet. Ik denk dat, dat er nu 2 zijn. Namelijk Cinder en Ella, ik las hier zo snel doorheen en ik vond het verhaal zo anders dan het sprookje dat we gewend zijn, heel goed in elkaar gezet en ik ben zeker benieuwd naar deel 2. De tweede is Het hart van de adelaar, wat een mooi debuut is dit geweest, een prachtig verhaal met goede personages en ik kan niet wachten tot het volgende boek van Emmelie uitkomt. 


Nieuwe boeken 

September bracht weer fantastische boeken, veel recensie exemplaren en deze keer wat minder zelf gekochte boeken maar dat is alleen maar leuker vind ik altijd, ik heb het over de volgende boeken;
 • Het negende huis van Leigh Bardugo
 • Het hart van de adelaar van Emmelie Arents
 • Levy en het witte wonderdoosje van Lara Reims
 • Voor verdriet heeft niemand tijd van Monica Haak
 • Voorbij het wederwoud van Valentijn Ringelberg 
 • De bane kronieken van Cassandra Clare
 • Kronieken van de Acedemie voor Schaduwjagers van Cassandra Clare
 • Carve the mark van Veronica Roth 
 • Vlammen van Suzanne Collins
 • Polaroid meisje van Femke Hendriks
 • Als doden dromen van Mel Hartman
En oh wat is dit weer confronterend. Ik heb 5 zelf gekocht deze maand en 6 boeken heb ik gekregen. Weer veel te veel maar oh wat ben ik er blij mee en dit gaat zeker veel leesplezier opleveren. 

TBR

Zoals jullie weten heb ik nooit een TBR, maar ik kan jullie wel vertellen wat er op de planning staat voor Oktober zodat we aan het eind kunnen kijken of deze planning ook klopt. De volgende boeken staan op de planning voor Oktober;
 • Als doden dromen
 • Polaroidmeisje
 • Voor verdriet heeft niemand tijd
 • Voorbij het wederwoud
 • Erfegenaam van vuur 
 • Kartonnen sterren
 • Tussen de beesten en wilde rozen
Waarschijnlijk is dit veel te optimistisch maar wat zou het geweldig zijn om dit allemaal te kunnen lezen! Ik ga in ieder geval mijn best doen, jullie ook? 

dinsdag 29 september 2020

Boek recensie Levy en het witte wonderdoosje

 Levy en het witte wonderdoosje

Daar ligt het. Op straat. Een klein, wit, glanzend doosje. Voor Levy kan bedenken dat je nooit zomaar iets van de straat op moet pakken, zit het al in haar zak. Het helpt haar de dag door. Een gewone schooldag, met sommen die ze fout doet omdat ze even aan iets anders dacht. Met de stemmen van de kinderen om zich heen. De stemmen die zeggen dat ze niks kan. Die schreeuwen, en schelden. Steeds legt ze dan even haar hand om het doosje dat aanvoelt als een gladde kastanje. Wat zou het zijn?

Dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Ze krijgt een raar bericht op de computer bij haar vader. En een gek sms'je op de telefoon die ze van haar moeder heeft gekregen, voor als Levy bij haar vader is. Na een wonderlijke ontmoeting komt Levy erachter hoe ze het doosje open moet maken. En hoe het haar kan helpen.

zondag 27 september 2020

ABC Challenge

ABC Challenge 

Wat leuk dat ik mee mag doen met de ABC-challenge én dat ik mag beginnen met de letter A! Ik heb een beetje moeten nadenken over titels, maar als je genoeg boeken in de kast hebt staan, vind je er gelukkig vrij snel drie met een letter A 😉