Zoeken in deze blog

zaterdag 16 mei 2020

5x Boeken waar ik naar uit kijk!

De tijd vliegt op het moment voorbij. Het is dan ook alweer mei en dat betekend hoog tijd om eens te kijken naar boeken die deze zomer uitkomen en die absoluut op mijn lijstje staan en ook absoluut in mijn boekenkast komen te staan. Ik deel hierbij 5 boeken waarvan ik denk dat het de moeite waard is om eens naar te kijken!Bijna echt
Lisa van Campenhout, is een nieuwe naam in onze community. Ze blogt al haar hele leven en is niet achter de computer weg te slaan. Haar eerste boek komt dan ook uit bij Blossom Books genaamd, bijna echt.

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan; zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen. Twee dagen later s ze Aurélie uit Parijs; een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een sjiek hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakende agenda... maar ook drie gestolen creditcards het gevoel dat ze achtervolgd wordt en een aantal dreigende privéberichten in haar Instagram-inbox. Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug, toch?

donderdag 14 mei 2020

Recensie Ziel van het zwaard

Recensie
Ziel van het zwaard
Julie Kagawa
'' All souls have a destiny. Some are simply brighter than others "'

Flaptekst
De demon kamigoroshi is ontsnapt…Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen.De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen. Tot nu toe is het de zestienjarige Yumeko gelukt de drakenrol uit handen van de vijand te houden. Ze is al een eind op weg om haar stukje van de rol naar de tempel te brengen, waar het veilig is.Maar dan dient zich een nieuwe vijand aan: een levensgevaarlijke demon, die eeuwenlang gevangen zat in een vervloekt zwaard, is ontsnapt en heeft bezit genomen van Kage, de jongen die had beloofd haar te beschermen..

Personages
Dit boek heeft vele personages waar je kennis meemaakt. Zo ook weer in dit deel van de serie. Er komen steeds nieuwe personages bij, deze worden heel goed geïntroduceerd. Je merkt wel dat het oorspronkelijke groepje van deel 1 ( Schaduw van de vos ) dat zij bij elkaar blijven door dit hele avontuur heen. Dit vind ik als lezer prettig. Ik wil niet in elk deel nieuwe mensen bij de hoofdpersoon leren kennen. Dit heeft Julie in mijn ogen heel goed gedaan. Wat wel anders is, is dat je deze keer vanuit verschillende perspectieven leest. Waarin deel 1 werd vertelt vanuit 1 perspectief lees je nu vanuit Yumeko, Haikamono, De demonendoder en vanuit Suki. Hierdoor krijg je kijk vanuit verschillende personages op het avontuur. Je werkt dus met alle verhaallijnen naar 1 gezamenlijk einde. Julie heeft de personages heel goed uitgewerkt en dat is als lezer heel erg te merken, je kunt je de personen voorstellen en je kan je inbeelden hoe ze zijn. 

maandag 11 mei 2020

Recensie De donkere kroon

Recensie
De donkere kroon
Sarah J Maas
 ’ Ze wordt door twee mannen bemind.
Het hele land vreest haar
Alleen zij kan het koninkrijk redden ‘’
Heerlijk rustig  
Toen ik in dit boek startte had ik hoge verwachtingen, ik was helemaal ondersteboven van deel 1. Daarom viel het ook tegen dat het boek zo rustig begon. Waar deel met zoveel actie is gestopt vind ik het hier te rustig beginnen. Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat ik tijd moest maken om dit boek te lezen, even vijf minuutjes hier en vijf minuutjes daar en dit paste heel goed bij het rustige stuk. Maar na mate je verder leest bouwt de spanning op en komt de actie die ik gewend was in deel 1 weer heel goed terug.

Geheimen en nog eens geheimen
Dit boek zit vol geheimen die langzaamaan naar buiten komen. Cealena laat steeds meer van zichzelf zien en laat ook steeds meer los over haar verleden. Wat hiermee wel komt kijken is dat er steeds meer geheimen naar boven komen. Dit vind ik persoonlijk heel fijn lezen. Je wilt niet gelijk alles al weten van een persoon. Je merkt nu na twee delen dat je sommige dingen nog steeds niet weet, dat blijkt wel uit de laatste paar bladzijden waar het, denk ik toch wel grootste geheim naar buiten komt. Dat laat je met veel spanning achter.