Zoeken in deze blog

vrijdag 26 maart 2021

Recensie // Mijn hart van ijs van Jen Minkman

 Mijn hart van ijs

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda's broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is... en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Personages en het verhaal:
Wat mij gelijk opviel is de prachtige cover. Het geeft een bepaalde sfeer af die mij meteen nieuwsgierig maakte. Het boek heeft wel even moeten wachten om gelezen te worden. Dit kwam doordat ik zo benieuwd was maar tegelijkertijd ook niet wou dat het verhaal al klaar was. Klinkt raar toch? Maar goed zoals je dus al kan raden heb ik hem toch opgepakt en wat was het een heerlijk verhaal. Je leert gelijk de personages kennen en leert al meer over hun geschiedenis. Magda is het buitenbeentje van de stad omdat haar klasgenoten bang zijn dat ze een heks is.

woensdag 24 maart 2021

Recensie // De ijzerkoningin van Julie Kagawa

De ijzerkoningin 

Mijn naam is Meghan Chase. Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou?
Nou, niet dus! De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ík niet begrijp of kan beheersen, maar die hém oppermachtig zullen maken. Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg.
Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal..

Personages en het verhaal:
Wat gelijk opvalt in de personages is dat Meghan eindelijk voor zichzelf opkomt. Ze wil leren vechten en laat eindelijk dat zoetsappige gaan. Dit zorgt ervoor dat ze een toegankelijker personage is. Het meisje meisje idee is er af. Ze maakt een ontwikkeling door die vanaf ongeveer bladzijde 17 te merken is, ze weet wat ze wil en weet ook hoe ze daar moet komen. Het verhaal begint goed, het lijk alleen te goed. Je weet dat er wat gaat gebeuren en dit komt ook al heel snel. Dit zorgde ervoor dat de actie er gelijk weer inzat.