Zoeken in deze blog

woensdag 9 juni 2021

Recensie // De ijzerprins van Julie Kagawa

 De ijzerprins 


Winterprins Ash zag liefde altijd als een zwakte. Tot hij Meghan Chase ontmoette. Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, moet hij het ultieme offer brengen en sterfelijk worden. Samen met Puck vertrekt hij naar het einde van de wereld, waar hij een aantal proeven moet afleggen om een ziel te krijgen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die hij moet maken zijn onmogelijk. Zal hij Meghan ooit nog terugzien?

Dat was hem dan, de laatste van de eerste serie. Een serie van oorspronkelijk 3 boeken. Dat is het eerste wat je ook merkt als je dit boek gaat lezen. Het voelt als een toevoeging wat het natuurlijk ook is. Dat maakte niet dat het minder aantrekkelijk was om te gaan lezen. Het verhaal sprak mij nog steeds aan en maakte nog steeds nieuwsgierig. 

Wat mij gelijk opvalt zodra ik verder het verhaal in kom, is dat de politiek in dit boek beter wordt beschreven. Je leert meer over het verleden van Ash en dit zorgt ervoor dat je ook een betere inkijk krijgt op de politiek, hierdoor ga je de harde lijnen van het verhaal beter begrijpen. Dit komt alleen wel te laat, dit had al veel eerder gemoeten. Via deze weg kom je ook bij de geschiedenis terecht in het boek. Ook dit werd goed beschreven en je leert meer over Ash en Puck en Ariella, maar ook dit had van mij eerder gemogen, het voelt nu te laat en versterkt het gevoel alleen nog maar meer dat het een toevoeging is.