Zoeken in deze blog

vrijdag 31 juli 2020

Boek recensie Koud als sneeuw

Koud als sneeuw
De zestienjarige Everly Morrow groeit op als elk ander tienermeisje. Ze heeft er dan ook geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Everly beseft dat ze dit beter geheim kan houden, en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende Prince Charming.

Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant?

Prijs; 19,99
Auteur; Gena Showalter
Uitgever; Harper Collins
Genre; Young adult, Fantasy, romantiek

Personages;
Laat ik beginnen met het feit dat alle personages in dit boek geweldig bij het verhaal passen. Ze zijn goed ontwikkeld en hebben een hele goede verhaallijn waardoor het hele boek zo fijn is om te lezen. Elk personage in het boek heeft een rol, en hierdoor voel je met iedereen een band. Everly is mijn favoriete persoon, omdat zij een hele goede ontwikkeling meemaakt in het verhaal zelf, je ziet haar groeien en dat vind ik bij hoofdpersonen altijd heel fijn om te lezen, zo heb je het idee dat ook zij menselijk zijn en hun struggles hebben. Everly is goed uitgewerkt en word goed beschreven, als je het boek leest heb je het idee dat je ook echt bij Everly bent en haar ook echt kent. Het is zoals zij door de spiegel keek naar de andere mensen zo leef je mee met Everly.