Zoeken in deze blog

vrijdag 30 oktober 2020

Boek recensie Voorbij het Wederwoud

 Voorbij het Wederwoud 

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje. Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs. Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

Personages:
Laten we beginnen met onze hoofdpersonages, genaamd Phaun en Celi. Twee zussen die alles voor elkaar overhebben. Als ik kijk naar Phaun zie ik een gekweld meisje die vastzit in haar leven zoals dat nu is. Ze is koppig en ruimdenkend, en dat maakt haar een mooi personage met mooie karaktertrekken. Ze maakt een mooie groei door in het verhaal, en komt er zo achter dat niet alles is zoals het lijkt, je merkt dat ze echt wat leert en dat was iets fijns zo blijft ze niet oppervlakkig. Celi is een personage waar we in dit deel niet veel mee te maken krijgen. Daarom is het lastig te bepalen hoe zij is als mens en wat haar persoonlijkheid is, wat je wel uit het verhaal kan halen is dat Celi erg sterk is en veel geeft om haar geliefden twee mooie eigenschappen waarvan ik hoop meer te kunnen lezen. 

maandag 26 oktober 2020

ABC Challenge of Books and blogs

 ABC Challenge 

Een abc - challenge is super leuk maar ook super lastig ! Het is namelijk de bedoeling dat ik drie boeken bespreek die ik al gelezen heb en twee boeken die ik nog wil lezen. Vandaag is het mijn beurt en ik ben op zoek gegaan naar vijf boeken beginnend met de letter B.

 

Als eerste neem ik je mee naar mijn boekenkast. Daar kwam ik erachter dan ik schrikbarend weinig titels kon vinden die met de B beginnen. Dan maar even door mij gelezen lijstje scrollen. Ook daar weinig resultaat. Toch kon ik drie boeken vinden !