Zoeken in deze blog

vrijdag 2 april 2021

Wrap up Maart

 Wrap up Maart 

Dat was maart dan al weer! Wat gaat de tijd snel, maar dat is helemaal niet zo heel erg. Nu zal je denken ja maar hoezo niet? Nou dat betekend dat de lente eraan komt en daarmee ook het heerlijke warme weer waar ik zo van houdt. 

Maart was een heerlijke leesmaand voor mij. Ik heb mee mogen doen aan geweldige blogtours. Maar ook fantastische nieuwe auteurs mogen ontmoeten via hun boeken. 

Het hoogtepunt was het online evenement met Julie Kagawa voor haar nieuwe boek De ijzerraaf. Een hele gave ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Goed en dan nu door naar de boeken die ik las.

dinsdag 30 maart 2021

Recensie // De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross

 De terugkeer van de koningin 

Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met andere meisjes wordt getraind in een van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende zomerzonnewende vieren, door een patroon worden gekozen en financieel worden ondersteund. Maar Brienna’s leven neemt een abrupte wending als ze ongewild betrokken raakt bij een gevaarlijk complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en staat ze voor de moeilijkste beslissing in haar leven…

Personages en het verhaal:
Wat gelijk opvalt als je het boek opent is de prachtige plattegrond maar ook de prachtige stambomen van de vier families die centraal staan in het verhaal. Ben je die nodig om het verhaal te begrijpen? Nee ik heb ze overgeslagen en begreep het verhaal prima. De eerste hoofdstukken van het verhaal zorgen ervoor dat je gelijk in een mooie en vooral nieuwe wereld terecht komt. Hoe verder dit verhaal vordert hoe meer je meegezogen word in de tijd en het verhaal. Brienna is een heel fijn personage om te mogen volgen. Ze is realistisch beschreven en het kostte geen moeite om met haar mee te leven. De emoties die zij beleefd die voel je als lezer ook en hierdoor wordt zij echter. De ontwikkeling die ze meemaakt is heel gaaf om te mogen volgen en dit zorgt er ook voor dat het personage een beter karakter krijgt en ze meegroeit met het verhaal. De kern van dit verhaal is prachtig vormgegeven, er vormen intriges die ik niet zag aankomen en ik kon het verhaal op een gegeven moment niet wegleggen, dit zorgde dat het boek heel snel uitwas. Cartier was iemand die ik interessant vond om te volgen. Ik kreeg niet veel informatie maar het maakte wel nieuwsgierig, het zou gaaf zijn als er meer informatie komt in deel 2.  Het einde sprong ervoor mij erg uit, het was goed beschreven waardoor je het idee hebt dat je bij hun bent. Het einde voelde alleen wel af aan, dus ik ben heel benieuwd wat er in deel 2 nog gaat gebeuren en hoe de wereld zich uitbreid.

Schrijfstijl:
Hier hoor een bepaalde sfeer bij juist omdat dit zich in een andere tijd afspeelt. Rebecca besteed veel aandacht aan het beschrijven van de kleding maar ook voor de omgeving die hier bij hoort. Dit zorgt ervoor dat je, je even in een andere wereld begeeft. De schrijfstijl leest vlot weg. Er zit een bepaalde manier van dingen beschrijven en dingen benoemen in het verhaal wat ervoor zorgt dat je door wilt lezen om erachter te komen wat er allemaal gaat gebeuren. 

Conclusie:
Een goed verhaal waar veel achtergrond informatie aan vooraf gaat, maar die je niet nodig bent! Daarnaast zijn het goede personages die een prachtige ontwikkeling meemaken. De schrijfstijl van Rebecca zorgde ervoor dat je in die tijd was en bij de personages was tijdens hun avonturen. Ik geef het boek 4 sterren en ik kijk ontzettend uit naar deel 2! Ik ben heel benieuwd wat hier gaat gebeuren en hoe het boek zich verder ontwikkeld. 

maandag 29 maart 2021

Cover up Monday #1

 Cover up Monday 

Ja mensen het is weer tijd voor een nieuwe blog. Cover up Monday word een wekelijks item hier. Maar wat kan je daar dan van verwachten? Nou zoals de titel al zegt laat ik jullie elke week kennis maken met 1 van mijn favoriete covers uit mijn collectie. Want zeg nou zelf sommige covers zijn gewoon werkelijke plaatjes! En wat kan ik ervan genieten om door mijn boekenkast te gaan en al die pareltjes te mogen vasthouden, opzoek naar de mooiste covers. 

Deze keer hoefde ik niet lang na te denken. Vorige maand las ik namelijk mee in een blog tour van Hamley Books voor het allernieuwste boek van Rani de Vadder, genaamd Draco. Een jeugdboek met een prachtig verhaal over vriendschap en je angsten overwinnen.