Zoeken in deze blog

vrijdag 29 januari 2021

Recensie // Koningin van de schaduw

 Koningin van de schaduw


Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Personages en het verhaal:
Na alle actie die we in deel 3 hebben gezien start dit deel rustig. Hierdoor zit je niet gelijk lekker in het verhaal, je bent de actie gewend en die is nu opeens weggevallen. Er zit genoeg actie in het verhaal zelf, een minpunt is dat alles Aelin net iets te makkelijk afgaat op bepaalde punten. Dat vind ik jammer want er mag ook best eens iets fout gaan. Het begin zoals ik zei begon rustig. Hierdoor duurt het even voordat je er weer in zit puur omdat deel 3 met zoveel actie eindigde. Ik vond het wel prettig, dit zorgt voor een mooi evenwicht.

dinsdag 26 januari 2021

Recensie // De schaduw van de Sha

 De schaduw van de Sha 

Wanneer Mirabel haar huis en bedrijf dreigt te verliezen, neemt ze noodgedwongen een nieuwe opdracht aan. Snezana, de machtigste Oversteker in de onderwereld van Westpoort, ligt onder vuur. Een signaal voor Mirabel om te bemiddelen. Terwijl Mirabel Westpoort tracht te behoeden voor een bendeoorlog, moet ze ook nog de daimonische invloed in haar leven onder controle krijgen.

Personages en het verhaal 
Dit is het tweede deel in deze serie. Daar mag je dan ook wat van verwachten, maar ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren. Laat ik beginnen met de personages deze leerden we in deel 1 kennen en zien we hier dus weer opnieuw. Je hoeft dus geen nieuwe personages te leren in het begin, hierdoor kom je er makkelijk in. Daarbij moet ik er een kritiek puntje naast zetten, dit zorgde ervoor dat het niet gelijk spannend of pakkend was. Het voelde een beetje als een herhaling van deel 1. Het had mij meer gepakt, als er gelijk iets gebeurde of een introductie van een nieuw karakter om gelijk spannend te beginnen maar wel anders dan deel 1.