Zoeken in deze blog

vrijdag 14 mei 2021

Recensie // De verbannen koningin van Holly Black

 De verbannen koningin 

Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen. Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

Personages en het verhaal:
Wat gelijk opvalt is dat het verhaal rustig op gang komt. Waar ik vooral bang voor was, is dat dit een herhaling van deel 2 werd. Hierin stond politiek heel erg centraal en kwam in het tweede deel de boel pas echt op gang. Jude is een personage waar ik gelijk weer affectie naar voelde, je leest hoe ze zich aanpast aan de menselijke wereld. Ik voelde gelijk weer een connectie met haar en wou dan ook dat ze gauw terug naar Elfhame terug ging.

dinsdag 11 mei 2021

Recensie // Kraai en koninkrijk van Leigh Bardugo

 Kraai en koninkrijk 

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven - ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit. Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz' sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam

Personages en het verhaal:
Dit is in een woord te omschrijven, heerlijk! Deze personages zijn naar mijn hart gegroeid. Dit tweede deel gaat verder waar we in deel 2 gebleven zijn. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk op te pakken is en je ook snel weer in het verhaal zit. Als je naar de opzet kijkt, is deze hetzelfde als voor deel 1. Je leest weer vanuit verschillende perspectieven en hierdoor krijg je kijk verschillende delen in het plan, maar leer je ook de personages nog beter kennen wat ik echt prettig vond. Mijn favoriet blijft Kaz, hij is en blijft het meesterbrein in de serie en ik vind het heerlijk om over hem te lezen en te zien hoe hij groeit naar Inej en hoe hij hier mee om gaat.

maandag 10 mei 2021

Cover up Monday #7

 Cover up Monday

Hallo allemaal! Het is weer tijd voor Cover up Monday. Het is meivakantie en ik heb nog heerlijk 1 weekje vrij voordat werk weer begint. Die twee weken heb ik natuurlijk goed besteed met lezen. 

Ik wil het deze week graag hebben over het boek Heks en Jager het eerste deel van een trilogie. En als ik het goed heb is deel 2 onderweg naar Nederland. Dit deel kocht ik in Amsterdam vorig jaar. Het was een boek die mij niet bepaald aansprak maar wel ook wel nieuwsgierig maakte.