Zoeken in deze blog

dinsdag 15 juni 2021

Recensie // De ijzerlegendes

De ijzerlegendes 

Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze naar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De overtocht - winter.
In De overtocht - zomer is Puck de enige die Ash kan helpen om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.
Wanneer Meghan in De voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert...

Het winterhof: 
Dit is het eerste verhaal in deze bundel. Het zijn de verhalen tussen de boeken door. Dit is deel 1.5, hierin lees je eigenlijk het stukje wat er gebeurd vanaf dat Ash Meghan ophaalt uit huis tot aan het punt dat hij haar naar het winterhof brengt. Zit er diepgang in als ik naar de personages kijk? Nee niet echt. Dat had ik ook niet verwacht, het verhaal is namelijk maar 89 bladzijdes lang. Ik vond het zeker een toevoeging, je krijgt meer te zien van het land maar ook van de bedreig die erin schuilt. Ook de relatie tussen Ash en Meghan komt hier meer naar boven. Het is denk ik dan ook zeker handig dat je dit deel leest voor je aan deel 2 begint. Het geeft meer informatie en is een soort voorbereiding op wat gaat komen. Een goede toevoeging met een goede opbouw, ik kan dan ook niet anders dan 3 sterren geven.

zondag 13 juni 2021

Recensie // Luna schaduw van de maan door Lies Vervloet

 Luna schaduw van de maan 

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen 's nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn. Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker. Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar… wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert…

Luna is een personage wat mij niet gelijk aansprak. Ja ze was bijzonder maar had niet echt iets wat mij trigerde om door te lezen en erachter te komen wat dat allemaal inhield. Ook als ik naar persoonlijke groei kijk, zit daar niet veel in, dit is niet alleen bij Luna zo maar ook bij Andrew. Juist doordat de set van personages heel klein wordt gehouden is er niet veel variatie.