Zoeken in deze blog

vrijdag 26 februari 2021

Recensie // De erfenis

De erfenis 

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Personages en het verhaal:
Wat me gelijk opviel was dat je gelijk in het verhaal springt, je maakt kennis met Avery en haar zus Libby en je leert over hoe ze leven. Je duikt er gelijk in want na de eerste 20 pagina's komt Grayson al in beeld met de mededeling dat Avery bij de opzegging van het testament moet zijn. Dit is ook gelijk je inleiding in het verhaal, ik zat er gelijk in. Je bent gelijk nieuwsgierig want waarom moet Avery daarbij zijn en hoe ze is ze hier bij betrokken. Wat gelijk opvalt is dat Grayson een serieuze jongeman is, dat hij achteraf 19 is verbaasde mij want dat past absoluut niet bij het gedrag wat hij laat zien. Daarom blijft hij ook interessant om te volgen.