Zoeken in deze blog

vrijdag 26 juni 2020

Boekrecensie De ballade van slangen en zangvogels

De ballade van slangen en zangvogels 
Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.


Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus' prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen. Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Personages
Ja dat is een ding want wat een geweldige personages zaten hierin verwerkt. Laten we beginnen bij Coriolanus Snow. Tja wat ik van hem vind? Ja geen idee, is hij nu sympathiek, moet je medeleven hebben of is hij gewoon egoïstisch. In het begin had ik medeleven, want hij had het zwaar met zijn inkomen, maar was zo bezig dit te verhullen voor de rest van de wereld om de familienaam eer te doen. Toen ik dit las vond ik hem sympathiek, hij zorgde voor zijn familie en wou het juiste doen om te overleven. Ik ken de Snow alleen van de films en het beeld wat ik nu kreeg had ik toen niet. Maar langzaam aan veranderde zijn houding en zijn gedrag. Zijn tribuut was op eens alles voor hem en die zag ik niet aankomen, ik vond het een fijne ontwikkeling. Maar zijn gedrag werd langzaam aan anders en je moest goed lezen om hier achter te komen. Pas op de laatste, ik denk twee, bladzijden kwam voor mij zijn ware aard naar boven en dat is die van een egoïstische jonge die alleen aan zich zelf dacht, en toen kwam mijn beeld weer overheen met de film. Hij maakt een hele transformatie mee en die was erg interessant om te lezen.

woensdag 24 juni 2020

Boekrecensie Blundert door ( Geek girl #2 )

Blundert door Geek girl #2
Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet níét weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is dé kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?

Auteur; Holly Smale
Prijs; 7,50 euro
Uitgever; Gottmer
Genre; Young Adult 

Personages
In dit deel leer je Harriet, Annabelle en haar vader weer een stuk beter kennen. Ik merk wel dat wordt doorgezet wat er in deel 1 is gebeurd. Je leert de hoofdpersonen goed kennen, maar de vriendschappen blijven achterwege. Wel leer je Nathalie wat beter kennen, je leert meer dingen vanuit haar standpunt. Dit was heel erg fijn, omdat je nu de relatie tussen haar en Harriet nu beter begrijpt en ook beter inziet hoe hun vriendschap in elkaar steekt. Verder leren we Nick ook een stuk beter kennen. Dit vind ik persoonlijk heel fijn omdat je nu ook meer zicht krijgt in haar relaties in de mode wereld. Wat ik jammer blijf vinden is dat bij personen wel echt bij personen blijven. Er is niemand die naar voren komt, dit mag van mij echt wel wat meer, ik wil niet alleen vanuit Harriet lezen, maar ook vanuit standpunten van de anderen.