Zoeken in deze blog

maandag 29 juni 2020

Boek recensie Bijna echt

Bijna echt
Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.
Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox.
Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

Prijs; 18,99
Auteur; Lisa van Campenhout
Uitgever; BLossom Books
Genre; Young adult 

Personages
Laten we bij de hoofdpersoon beginnen, namelijk Brenda / Aurélie. Brenda is een onzichtbaar meisje dat tijdens haar nieuwe studie een nieuwe start wil maken. Alhoewel dit gelijk mis gaat. Wat je van Brenda meekrijgt is eigenlijk niet veel, maar je snapt haar emoties wel en je kan je inleven in hoe ze zich voelt. Brenda haar ouders en haar broer leer je niet echt kennen, maar ook dit stoort niet aan het verhaal, want ondanks dat begrijp je haar thuissituatie en haar verleden prima. Wanneer Brenda naar Aurélie veranderd, merk je in het begin nog heel veel Brenda maar dit veranderd al snel. Aurélie is het meisje waar iedereen bij wil horen en iedereen wil kennen. Ik vond haar in het begin nogal oppervlakkig omdat ze de zoveelste was met de droom om iemand anders te worden. Alleen dit veranderde al snel toen haar gedrag ook veranderde, ze doet namelijk steeds meer om maar bekend te blijven. Dit vond ik een fijne verandering om te lezen, want ondanks alles wat ze steelt en verkoopt blijf je sympathie voor haar opbrengen omdat je het enigszins wel begrijpt.