Zoeken in deze blog

zaterdag 13 juni 2020

Boekrecensie Ik pleit voor jou!

Ik pleit voor jou! 
De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN'ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Auteur; Marijke vos
Prijs; 15,99
uitgever; Harper Collins 
Genre; Feelgood 

Personages
Dit boek heeft heerlijke personages, waar je gelijk verliefd op wordt. Janna is de hoofdpersoon in dit boek en ook wel mijn favoriet. Het zit haar zeker niet mee, dit is ook het eerste wat je over haar leest, de avond dat zij de documenten kwijtraakt. Vanaf daar lees je over haar ontwikkelingen, de zaak en de zoektocht naar de vermiste documenten. Janna is nuchter en een heerlijk persoon met een goed karakter. Haar vriendin Lotte wordt ook goed beschreven en de vriendschap krijg je van dichtbij mee, dit vind ik prettig, want niet alleen de hoofdpersoon is belangrijk ook de vriendschappen en relaties. Van Leo, krijg je een heerlijke mysterieuze indruk, hij flirt veel met toespelingen waar dubbele boodschappen in zitten. Hij komt ook erg goed naar voren in het verhaal, je leert hem goed kennen. Hij en Janna samen was een vuurtje dat dreigde uit de hand te lopen, en de spanning werd heerlijk opgebouwd tussen deze twee. De overige personen komen voor bij personen goed aan bod, je hebt niet het idee dat je hen niet leert kennen. Zoals een Joris en Petra worden goed in het verhaal geïntroduceerd en blijven ook terugkomen. De scheidende personages waar de zaak om draait hebben een centrale draad in dit verhaal. Van Chelsea krijg je een heel goed beeld van hoe ze in werkelijkheid is, ik had met haar wel de minste band omdat haar karakter mij niet aansprak, maar wel nodig was voor het verhaal. Haar ex man Robert daarentegen krijg je een minder beeld van en dit vond ik jammer, ik had graag wat meer geleerd over hem. Maar al met al zijn het goede personages die echt toe doen in het verhaal. 

dinsdag 9 juni 2020

Boekrecensie Knap anders ( Geek girl #1 )

Knap anders Geek girl #1 

`Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing. Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen.

Auteur; Holly Smale
Prijs; 7,50
Uitgever; Gottmer
Genre; Young adult 

Personages
Als je kijkt naar de personen in dit boek zijn ze niet allemaal zo goed uitgewerkt als had gemoeten. Harriet, Annabelle en haar vader worden goed beschreven. Je hebt hier ook een beeld bij en leert deze mensen ook kennen. De bij personen zijn wat minder. Want waarom heeft Harriet een stalker, en waarom doet hij dat. Dit komt in het verhaal niet naar voren en dat vind ik jammer. Ik mag altijd graag iets bijleren over de vrienden van de hoofdpersoon. Harriet daarentegen is heel goed beschreven. Je leert haar echt kennen en ook haar manier van denken. Zij is en blijft denk ik ook mijn favoriete personage, omdat zij zo anders is dan ik in andere boeken heb gelezen. Dit vond ik erg leuk, ik leerde zelf ook een nieuw soort persoon. Haar vader vind ik ook geweldig. Hij probeert zo cool te zijn, maar is dit absoluut niet, en dat maakt het geweldig, want samen met Harriet komen de twee in hilarische situaties. Zij dragen dit verhaal dan ook met zijn tweeën. Ik vind het goede personages maar had graag gezien dat er iets meer werd ingegaan op de vriendschappen en relaties.