Zoeken in deze blog

dinsdag 13 april 2021

Recensie // Er was eens... Een hart van een schurk

 Er was eens... Een hart van een schurk

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken? Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zee heks ook een hart heeft. 

Zielenspiegel van Miranda Peters
Evi is een tienermeisje, anders dan anderen en met een voorliefde voor begraafplaatsen. Ze heeft een speciale gave waarmee ze met de doden kan communiceren en de zielenwereld kan betreden. Het heeft lang geduurd voordat ik doorhad dat dit sneeuwwitje was. Eigenlijk tot aan de laatste twee. Dit vond ik heel gaaf, zo blijft de verassing erin zitten. Evi is een personage dat net als Fiona haar eigen karakter heeft en hier ook een sterke mening heeft. Het verhaal zelf was op zich goed. De inleiding en de kern waren voor mij een beetje hetzelfde en dat was jammer. Het zijn korte verhalen dus een goede opbouw kun je niet verwachten. Dat betekend niet, dat de inleiding niet beter had gekund. Het verhaal begon zo ergens en dat was jammer. Als ik naar de schrijfstijl kijk, is die prima maar niet heel nieuw of herkenbaar. Beeldend is een woord dat hier niet bij past en dat had van mij wel gemogen. Sprookjes wil ik immers voor me zien maar dat is een persoonlijke kwestie. Verder een prima kort verhaal dat ik 3 sterren geef.

maandag 12 april 2021

Cover up Monday #3

 Cover up Monday

Als ik aan maandag denk, dan denk ik aan cover up Monday. Het is alweer de derde week en wat ben ik blij dat ik hiermee begonnen ben. Het is fantastisch om tussen de boeken door te mogen neuzen om te kijken welke er voor mij uitspringen. 

Deze week heb ik het boek Tussen de beesten en wilde rozen gekozen, van uitgeverij bestofyabooks. Dit is een boek die vorig jaar al menige maanden op mijn lijstje stond. Toen ik de cover zag was ik meteen verliefd, ik aarzelde dan ook niet om hem aan te vragen bij youngadultdome de blog site waar ik bij aangesloten ben. Nadat ik verliefd werd op de cover sloeg dat om in verliefdheid voor het hele boek.

De cover geeft een sprookjesachtige vibe af en dat is er een die ik graag zie. Dat maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik wil lezen. Wat mij het meest aantrok is de mooie vos en de kroon. Die zijn zo gedetailleerd getekend en vormgegeven. De mysterie spat ervan af. 

Als ik ga kijken of de cover bij het verhaal past, dan ja absoluut. De sfeer die de cover geeft is er een die wordt weerspiegeld in het boek zelf, dat is iets wat ik heel belangrijk is. De cover is het eerste wat je ziet van een boek als die niet bij het boek past is het plezier voor mij al minder. Het is een sprookjesachtig verhaal met vele mooie momenten en de cover laat heel mooi het verschil tussen de duisternis zien en het licht. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heb genoten van de cover en het verhaal! Tot de volgende keer!
Groetjes Danique