Zoeken in deze blog

zaterdag 24 juli 2021

Recensie // De beminde door Kiera Cass

 De beminde 

Hollis Brite is een meisje van goede komaf. Ze woont samen met haar familie in kasteel Keresken en probeert samen met nog andere dochters van adel de aandacht te trekken van de koning. Al snel realiseert Hollis zich, dat wanneer de koning eindelijk zijn liefde verklaart, dit leven ook niet alles is. De verwachtingen zijn te veel en de druk te groot. Met een bezoek van koning Quinten in het vooruitzicht hoopt ze zich te bewijzen als waardige koningin. Er is alleen een enkel probleem, wanneer een vreemde komt opduiken voelt Hollis een aantrekkingskracht zoals nooit te voren. Een touwtje trekt aan haar hart en die leid haar niet naar waar ze eigenlijk zou moeten zijn. 

De beminde is een boek met vele beoordelingen. Ze gaan van heel negatief naar heel positief. Dit zorgt toch voor een onaangenaam gevoel om erin te beginnen want wat is mijn mening naar het lezen van dit boek. Wat gelijk opvalt is dat de wereld die geschept is, door verschillende aspecten magisch lijkt. De beschrijvingen zijn dan ook erg goed en daardoor heb je gelijk een beeld in je hoofd zitten van hoe de wereld van Coroa en Isolte er dan uitzien. Hierdoor word je gelijk meegetrokken in de wereld van Hollis en haar familie. 

dinsdag 20 juli 2021

Recensie // Breekbaar als glas door Gena Showalter

 Breekbaar als glas

Ashleigh Charmaine is een prinses met een hart dat niet werkt zoals het moet. Ze heeft geen magie en heeft een familie waarvan haar vader haar niet wil. Een orakel geeft Ashleigh haar uitweg. Volgens een oude voorspelling is Ashleigh bestemd om Assepoester te zijn, te trouwen met een prins en zo het koninkrijk Sevon te redden. Een klein probleem, de prins met wie ze zou moeten trouwen is niet zo geweldig als iedereen denkt. Na een klein ongeluk raken de twee in een strijd verwikkelt waar haat en liefde dicht bij elkaar liggen. 

In Breekbaar als glas lezen we verder over de avonturen van Enchantia. Ditmaal is Ashleigh aan de beurt, de glasprinses. Je voelt gelijk sympathie jegens Ashleigh, haar moeder overlijd al vroeg en haar vader is een harde man die de waarde van Ashleigh niet ziet. Door deze situatie snap je al gauw waarom de titel Breekbaar als glas is, de volgende dag is voor Ashleigh nooit een zekerheid. Onze hoofdpersonages zijn aanvankelijk Saxon en Ashleigh zelf, de hoofstukken zijn dan ook altijd vanuit 1 van hun geschreven. Dit zorgt voor een goede diepgang bij de karakters, je leert ze goed kennen en leert ook hun waarden en normen, maar vooral de geschiedenis goed kennen.