Zoeken in deze blog

vrijdag 19 maart 2021

Recensie // Koning van het sintelwoud van Jen Minkman

Koning van het sintelwoud


De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen…

Personages en het verhaal:
Waar gelijk complimenten voor mogen worden gegeven is dat de achtergrond van de personages heel goed word neergezet. De zussen worden goed beschreven in hoe hun verleden is wat hun toekomst zal zijn en de gedachten daarover. Tel dit op bij het feit dat het verhaal gelijk mysterieus en sprookjesachtig begint maakt het een heel sterk verhaal. De world building in het verhaal is heel goed, Jen schrijft op een manier waarop je de dingen voor je ziet gebeuren. Ondanks het sterke begin, vond ik de kern minder.

maandag 15 maart 2021

Recensie // List en leugens van Leigh Bardugo

 List en leugens 

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje...
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam 'de Schim' heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen. Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Personages en het verhaal:
Dit was me het verhaal wel! Nadat ik de grisha trilogie had gelezen wist al zeker dat het 1 van mijn nieuwe favorieten zal zijn. Daarom duurde het even voordat ik verder wou in die wereld omdat ik het idee had dat de magie dan anders verloren zou zijn. Maar niks is minder waar. Ja het is waar dit is een ander soort boek en verhaal, maar dat zorgt ervoor dat het zijn eigen magie heeft gecreƫerd. Je springt gelijk in het verhaal met een spannend stukje dit zorgde ervoor dat ik geboeid werd en al gauw door wou lezen om te kijken wat dan die gevaarlijke klus is.