Zoeken in deze blog

vrijdag 20 augustus 2021

Recensie // Een hart zo vurig van Brigid Kemmerer

 Een hart zo vurig

Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat 'prinses' Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar dit deel. Het vorige deel las ik in 24 uur uit. Toen ik er achter kwam dar we vanuit Grey gingen lezen was ik vooral nieuwsgierig. Want hoe vult dit het verhaal aan en wie komt hierbij. Het wordt algauw duidelijk dat we vanuit Lia Mara lezen. 

woensdag 18 augustus 2021

Recensie // De bedrogene van Kiera Cass

 De bedrogene 

Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen?

Deel 1 is een boek dat ik binnen twee dagen uitlas. De vraag is dan automatisch gaat dit voor het tweede deel ook lukken of bevalt deze minder. Het antwoord was er al snel, ja ook deze las heerlijk weg. Wat gelijk opvalt als je het boek opent is dat er een samenvatting is van deel 1. Dit is een prettig iets voor wanneer je de boeken niet na elkaar leest.