Zoeken in deze blog

vrijdag 5 februari 2021

Recensie // Trust again

 Trust again 

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Personages en Verhaal:
En waar begin je dan? Ik denk bij Dawn, maar eerlijk gezegd zou ik het niet weten, ik vond ze namelijk allemaal geweldig! Als ik kijk naar Dawn, dan had ik het gevoel dat dit een meisje is die ook naast je had kunnen wonen, net als bij Allie in deel 1 zijn het gewone meisjes. De personages die hier naar voren komen, ken je al van boek 1 en dat is iets wat ik niet had gedacht. Ik had namelijk gedacht dat dit deel puur en alleen over Dawn en Spencer zou gaan en dat we Kaden en Allie niet tegen zouden komen. Gelukkig was dit niet het geval. De inleiding van het boek pakte me gelijk. Het was net alsof je zo in hun wereldje stapte en van een afstandje meekeek en dit concept vond ik geweldig.

dinsdag 2 februari 2021

Recensie // Koninklijke magie

 Koninklijke magie 

Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers - wezens als faunen, waternimfen en ifrieten - sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen. Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken... Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?

Personages en het verhaal:
Mirabel neemt ons eindelijk mee naar Aeterna. En wat was ik daar blij mee! Ik kijk al lange tijd uit naar deze mooie wereld, en om daar meer over te leren. We kennen de bewoners natuurlijk al via de gewone wereld. De personages in dit boek zijn bijna hetzelfde. Je ziet voornamelijk Mirabel en Ris in dit verhaal. Ook leren we nieuwe karakters kennen, zoals Herion. De ontwikkeling van Mirabel is zeker aanwezig, als je daar oplet vanaf het begin en tot aan het einde merk je dat ze een vrouw wordt die weet wat ze wil, en ook haar plaats neemt om te zorgen dat de wereld gered wordt. Ris blijft een beetje op het zelfde niveau, maar dit was zeker niet hinderlijk omdat je hem niet zo veel hebt gezien in deel 1 en 2.