Zoeken in deze blog

zaterdag 16 mei 2020

5x Boeken waar ik naar uit kijk!

De tijd vliegt op het moment voorbij. Het is dan ook alweer mei en dat betekend hoog tijd om eens te kijken naar boeken die deze zomer uitkomen en die absoluut op mijn lijstje staan en ook absoluut in mijn boekenkast komen te staan. Ik deel hierbij 5 boeken waarvan ik denk dat het de moeite waard is om eens naar te kijken!



Bijna echt
Lisa van Campenhout, is een nieuwe naam in onze community. Ze blogt al haar hele leven en is niet achter de computer weg te slaan. Haar eerste boek komt dan ook uit bij Blossom Books genaamd, bijna echt.

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan; zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam. Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen. Twee dagen later s ze Aurélie uit Parijs; een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een sjiek hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakende agenda... maar ook drie gestolen creditcards het gevoel dat ze achtervolgd wordt en een aantal dreigende privéberichten in haar Instagram-inbox. Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug, toch?



Je kunt dit boek hier alvast bestellen zodat jij hem 31 mei in huis hebt liggen!










Trust again 
Trust again is het tweede deel in de Begain again serie van Mona Kasten, deze serie is in Duitsland heel populair en komt nu ook naar Nederland. Ik las het eerste deel en was meteen verkocht, mijn recensie van deel 1 kun je hier lezen.

Dawn Edwards weet een ding zeker; happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Trust again komt 2 juni uit bij uitgever Boekerij, je kunt hem hier alvast bestellen, zo heb je hem als een van de eerste in huis!










Koud als sneeuw 
Gena Showalter komt met een nieuw boek, namelijk een retelling van sneeuwwitje. Je kunt Gena kennen van de series, The white rabbit chronicles en Everlife. En nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niks van haar heb gelezen.

De zestienjarige Everly Morrow heeft er geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Ze beseft dat ze dit beter geheim kan houden en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld; ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende prins Charming. Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant?

Koud als sneeuw komt op 23 juni uit en je kunt hem hier alvast bestellen, zodat jij dit pareltje als eerste in huis hebt!










Het mes van de sluipmoordenaar 
Ik denk dat we allemaal wel bekend zijn met het fenomeen Sarah J Maas. Zij is bekend van de boekenseries; De glazen troon, Hof van doorns en rozen en de nieuwste die net uit is; Het huis van aarde en bloed. Ik heb deel 1 en 2 van de glazen troon gelezen die recensies lees je hier, ze komt nu met een prequel voor de serie!

Celeana Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen voor De glazen troon, volgen we Celeana op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem; deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf..

Dit deel is nu van te voren te bestellen bij Uitgever Boekerij. Klik hier en zorg dat jij hem 14 juli als eerste in huis hebt!








Het negende huis
Leigh Bardugo is voor mij een nog onbekende auteur. Haar boeken van de Grisha trilogie zijn daar in tegen razend bekend bij de lezers. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze nog niet heb gelezen. Haar boek The ninth House wordt vertaald naar het Nederlands en staat absoluut op mijn lijstje!

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel; vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de leven veilig te houden.

Dit boek kun je hier reserveren en dan ligt hij 25 augustus bij jouw op de stoep!

Dit zijn de vijf boeken waar ik heel erg naar uitkijk deze zomer! Zitten er nog boeken bij die jij ook gaat lezen? Of vind je dat er een mist? Aarzel dan niet om mij te bereiken via Instagram








Geen opmerkingen:

Een reactie posten